LECSAPOTT A RENDŐRSÉG A BULINEGYEDBEN

Szerda délben a dílereket/kamudílereket támadó feliratok jelentek meg a Kazinczy utcában. A rendőrség példás gyorsasággal reagált, tetten érte és bevarrta a Fake Drug Zone feliratokat felfújó srácokat, Bencét és Danit.

Kétségtelen, hogy jelentősen javult a rendőrség reakcióideje, hiszen a Kertész utcai és a Gozsdu-beli balhéval ellentétben, most sikerült rögtön előállítani az elkövetőket. Több FB-oldal pl. a Bulinegyed vagy a Kazinczy utca/Kazinczy street, Színes Erzsébetváros, sőt az egyik kerületi képviselő is szinte azonnal reagált az eseményre, úgyhogy villámgyorsan szétfutott, hogy bevitték a fiúkat.

A rendőrségnek természetesen lépnie kell, ha bejelentést kap. De a problémát elsődlegesen a Kazinczy utcát elárasztó dílerek/kamudílerek és nem ezek a feliratok jelentik. Megértem, hogy valakit zavarnak a grafitik, de ha eltűnnek a dílerek, eltűnnek a feliratok is.

Korábbi posztomban már foglalkoztam a kérdéssel, úgyhogy nem ismételném magamat. A dílerfalka számos cikk és lakossági bejelentés ellenére ott nyomul az utcán, folyamatosan zaklatja a turistákat, a lakókat és a munkából hazafelé tartó lányokat.

A BRFK 500 000 Ft-ra becsüli a kárt. Az itt lakók közül többen jelezték, hogy ha pénzbírságot kapnak a srácok, összedobják a pénzt, ami azt mutatja, hogy az itt élők többségének nem a feliratok jelentik a gondot

Update

fb.jpg

Update 2

A dílerek reggelre átfújták a feliratokon a fake szót, de őket nem vitték be.

sam_7525.JPG

Update 3

A Night Embassy Budapest videója Bencével és Danival arról, hogy miért fújták fel a fake drug zone feliratokat a Kazinczy utcában.

(A következő posztban innen folytatjuk.)