POZITÍV PÉLDA

Amikor reflektorfénybe kerül a Bulinegyed, felnagyítva látjuk a problémákat, amitől persze elszabadulnak az indulatok. Szó nincs arról, hogy gondoktól mentes lenne itt az élet, de abban is van valami hamisítatlan kelet-európai báj, hogy mindenki tökéletes megoldást akar, és persze már tegnapra. Eközben hajlamosak vagyunk átsiklani az olyan projekteken, amelyekben benne van a megoldás lehetősége.  

A Dohány utcai Hungária Fürdő egy ideje már szállodaként üzemel. Az egyébként kívül-belül parádésan felújított szálloda remekül demonstrálja, hogy nézne ki a Bulinegyed, ha végre lenne pénz arra, hogy rendbe rakjuk a házakat.

conti.jpg

(A kép forrása: https://continentalhotelbudapest.com/hu/galeria)

De a cég ezen túl is odafigyel a környezetére. Ahogy a videóból is látszik, naponta takarítják a közterületet, ami alatt nem csak az értendő, hogy összesöprik a szemetet, hanem le is mossák az épület körüli járdaszakaszt. Az önkormányzat ugyan takarít, de ez azt jelenti, hogy az egyik nap az utca páros, a másik nap a páratlan számozású járdaszakaszát mossák – csakhogy a bulituristák nem teszik meg azt a szívességet, hogy az önkormányzat takarítási rendjéhez igazodva hányják végig az utcát.

A makulátlan utcafront nyilvánvalóan alap egy négycsillagos szálloda esetében, de a takarítás előnyeit nem csak a Continental vendégei, hanem az itt lakók is élvezik.

conti4.jpg

(A kép forrása: https://continentalhotelbudapest.com/hu/galeria

Felelős vállalkozó kontra gyarmatosító mentalitású vállalkozó

Ez a szemlélet éles ellentétben áll a gyarmatosító mentalitású vállalkozókéval, akik arra hajtanak, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb pénzt szivattyúzzák ki a Bulinegyedből. A „gyarmatosítók” hozzáállása ugyanaz, mint a legalja bulituristáké, akik azért jönnek Budapestre, mert úgy hallották, hogy itt bármit megtehetnek.

Nem kérdés, hogy a 24 óra utáni nyitva tartás lehetősége hatalmas előny minden vendéglátós számára. A Bulinegyedbe látogató turisták száma évről-évre nő, és aki ügyesen lovagolja meg a felfutó trendet, rendesen kereshet.

A választóvonal azok közt van, akik a környezetükkel nem törődve, „tart ameddig tart alapon”, a lehető legkisebb befektetéssel akarnak minél nagyobbat szakítani, és azok közt, akik hosszú távban gondolkoznak. Az utóbbiak könnyen felismerhetők: ők azok, akik igyekeznek jó viszonyt kialakítani az itt lakókkal, és fejleszteni a környezetüket.

conti3.jpg

(A kép forrása: https://continentalhotelbudapest.com/hu/galeria)

A felelős vállalkozók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a minimumra csökkentsék a konfliktusokat a lakókkal, biztonsági személyzetet alkalmaznak, igyekeznek megoldani a hangszigetelést, rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, amelyekbe igyekeznek bevonni az itt lakókat, és takaríttatják a vonzáskörzetüket.

Ha érdekel, hogyan lehet csökkenteni a Bulinegyed működéséből fakadó problémákat, írj nekünk a bulinegyedszele@gmail.com–ra.

(A következő posztban innen folytatjuk.)